קרקרי כוסמין ודגנים(טבעוני)

קרקרי כוסמין ודגנים

יאללה למטבח! (בערך 34 קרקרים)

  •  1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כוס קוואקר דק
  • שלושת רבעי כוס חמניות קלופות
  • חצי כוס שומשום
  • שליש כוס גרעיני פשתן
  •   כפית וחצי מלח
  • 2 כפיות זעתר
  • 2 וחצי כפות שמן זית
  • חצי ליטר מים
  • קצת קצח לפיזור לפני אפייה

חיתוך

הכנה:

  • מערבבים בקערה את כל החומרים. זה נראה כמו מים לבנים וקצת דלילים מידי עם מלא גרעינים. ואתם תחשבו שמדובר בטעות. אבל לא. זה בסדר גמור.
  • יוצקים את הנוזל הזה לשתי תבניות גדולות ושטוחות (התבניות של התנור שממלאות אל התנור כולו). מפזרים באופן שווה עם כף כך שהתערובת מגיעה לנפח שווה פחות או יותר.
  • אופים בחום של 160 מעלות למשך 12 דקות בדיוק (שמנו טיימר!). אם לתנור שלכם יש מצב טורבו זה עדיף, ככה שתי התבניות נאפות טוב יותר.
  • מוציאים בזריזות את משטח הקרקרים שהתחיל להתקשות. פורסים אותו כמה שיותר מהר לריבועים שלא יתפוררו. אפשר לעשות את זה עם גלגלת פיצה (למקרה שיש לכם גלגלת מהממת כמו זו של אפרת) ואפשר גם סתם סכין חדה לא משוננת (סכיני לחם משוננות יפוררו לכם את הקרקרים לגמרי).
  • מכניסים חזרה לתנור ל25 דקות אפיה בדיוק.
    הניסיון שלנו הראה ש-25 דקות לא מספיקות – לנסות להוסיף עוד 10-25 דקות עם יד על הדופק, לראות שלא משחים מידי.
    הקרקרים יצאו קשים ויבשים וזה טוב, כי ככה אוכלים קרקרים. חשוב להוציא אותם מהתבנית ואחרי שהם טיפה מתקררים לשבור את ריבועי הקרקר לפני שזה קר לגמרי. אם תחכו יותר מידי זמן, הקרקרים עלולים לא להיפרד בצורה טובה אלא סתם להישבר לרסיסים.
  • שומרים בקופסא אטומה ומנשנשים הכל עוד לפני שהקופסא מספיקה להיסגר, כי זה טעים זה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s