לחמניות אבוקדו(טבעוני)

לבצק:
24 גר' סוכר (כל סוג)
5 גר' מלח
120 גר' חלב (אורז, שקדים, סויה, הכל הולך)
80 גר' מים
400 גר' קמח לבן (לא תופח)
8 גר' שמרים יבשים
100 גר' אבוקדו מעורך\מרוסק

לציפוי הביצה ללא ביצים:
30 גר' סוכר
30 גר' מים

מעל הלחמניה:
שיבולת שועל, סומסום, זרעי פשתן

הוראות הכנה:
1. שים את הסוכר, המלח, המים והחלב בתוך קערה וערבב טוב.
2. בשביל הציפוי "ביצים" – הנח מחבת קטנה מעל אש בינונית, שים את הסוכר ואחריו את המים ונער את המחבת בעדינות עד שהסוכר נמס לגמרי. את הנוזל הסופי שים במיכל קטן ושים בצד לשימוש אח"כ.
3. שים כמה כפות קמח בקערה, בערך 4 או 5, הוסף את השמרים וערבב.
4.כדי להכין את הבצק, הנח  את האבוקדו (המעוך) ואת תערובת החב בקערה וערבב טוב עד שמתקבל נוזל ירוק חלק.
5. הוסף את תערובת הקמח-שמריםם לקערה וערבב 30 שניות כדי שהשמרים יימסו.
6. הוסף את שאר הקמח, ב4 פעמים נפרדות, וקפל אותו פנימה בעזרת מרית.
7. ברגע שהתערובת קשה מידי כדי לערבב עם מרית, התחל ללוש בידיים כדי להכניס את כל המרכיבים לבצק. אפשר גם להתשמש במיקסר עומד אם יש.
8. פזר מעט קמח על משטח, העבר את הבצק למשטח ולוש אותו כ-2 דקות. אם הבצק דביק מידי, אפשר להוסיף מעט קמח.
9. הנח את הבצק בקערה, כסה עם ניילון נצמד ותן לו לתפוח במשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
10. כשההתפחה מסתיימת, העבר את הבצק למשטח מקומח ולוש ממש קצת (כמה שניות) כדי להוציא את האוויר מעט. עכשיו צריך לחלק את הבצק (מומלץ להשתמש במשקל ולעשות כל לחמניה 100 גרם).
11. שים נייר אפייה על תבנית אפייה, שמן את טבעות נייר הכסף (יש סרטון של איך להכין אותם בערוץ יוטיוב של
 the vegan corner  צריך לחפש: foil rings) והנח אותם על המגש. השאר רווח של כסנטימר בין הטבעות (אחרת הלחמנות יגעו אחת בשנייה).
12.  עכשיו צריך לעצב את הלחמניות (שוב, מומלץ לצפות בסרטון של המתכון כדי לראות איך הם מכינים אותו, בערוץ שלהם לחפש:
burger buns)
כאשר הלחמניה מוכנה הנח אותו במרכז טבעת נייר הכסף.

13. הברש את הלחמניות עם ציפוי ה"ביצים", כסה את התבנית (עדיף עם משהו קשיח שלא ידבק ללחמניות) ותן ללחמניות לתפוח במשך שעה.
14. אחרי חצי שעה מתחילת ההתפחה, הדלק את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
15. כשזמן ההתפחה מסתיים, הברש את הלחמניות פעם נוספת בציפוי (בעדינות שלא יצא מהן האוויר) ופזר את הזרעים האהובים עלייך (או שיבולת שועל)
16. הכנס את התבנית לתנור ל14 דקות. אחרי 7 דקות מתחילת האפייה יש לסובב את המגש.
מומלץ להמתין שהלחמניות יתקררו מעט לפני שמשחררים אותן מהטבעות.


מתכון מקורי –
http://www.thevegancorner.com/burger-buns/

כתיבת תגובה