באטר טופו (או – באטר צ'יקן טבעוני)

למרינדה:
* 300 גר' טופו קשה
* חצי כוס יוגורט סויה לא ממותק (האדום של תנובה)
* 1.5 כפות שום כתוש
* 1 כף ג'ינג'ר כתוש (או מגורד דק)
* 2 כפיות גראם מסאלה
* 1 כפית כורכום
*  1 כפית כמון טחון
* 1 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
* 1 כפית מלח

לרוטב:
* 4 כפות שמן זית
* 1 בצל גדול חתוך או קצוץ
* 1.5 כפות שום כתוש
* 1 כף ג'ינג'ר כתוש או מגורד דק
*  1.5 כפיות כמון טחון
* 1.5 כפיות גראם מסאלה
* 1 כפית כוסברה טחונה
* 400 גר' עגבניות מרוסקות
* 1 כפית אבקת צ'ילי  (לא הכרחי)
* 1.25 כפיות מלח
* פחית קרם קוקוס
* 1 כף סוכר

הוראות הכנה:
1. חתכי את הטופו לקוביות. ערבבי את כל מרכיבי המרינדה, תוסיפי את הטופו ותערבבי טוב. השאירי לעמוד לפחות חצי שעה (אבל עדיף לילה)
2. חממי 2 כפות שמן במחבת גדולה או סיר, הוסיפי את חתיכות הטופו וטגני עד שמשחים מעט. הוציאי והניחי בצד.
3. חממי 2 כפות שמן באותה מחבת וטגני את הבצלים עד שהם מתחילים להוציא נוזלים (גרדי מתחתית המחבת כל דבר שנדבק אליה)
4. הוסיפי שום וג'ינג'ר וטגני בערך דקה ואז הוסיפי כוסברה טחונה, כמון טחון וגראם מסאלה. טגני עוד 20 שניות תוך ערבוב מדי פעם.
5. הוסיפי את העגבניות המרוסקות, אבקת צ'ילי ומלח. השאירי ברתיחה עדינה ל-10-15 דקות, עררבי מדי פעם עד שהרוטב מסמיך והופך כהה יותר.
6. הורידי מהאש והעבירי למיקסר (אפשר גם מיקסר יד אם המחבת/סיר מאפשרים), טחני עד משחה חלקה (אם לא נטחן הוסיפי עד רבע כוס מים).
7. החזירי את הרוטב למחבת וערבבי פנימה את קרם הקוקוס והסוכר, ערבבי והוסיפי את הטופו (עם כל הנוזלים). השאירי לעוד 8-10 דקות עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
8. קשטי עם כוסברה קצוצה (טרייה) והגישי מעל אורז בסמטי.

כתיבת תגובה